Isparta’da, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar saatler 04.17’yi gösterdiğinde AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen programı ile anıldı.

Vali Aydoğdu: “Emekçinin gücü, toplumun yüreğidir” Vali Aydoğdu: “Emekçinin gücü, toplumun yüreğidir”

Isparta’da Kahramanmaraş merkezli olan 11 ili etkileyen deprem felaketinin 1’inci yıl dönümünde saat 04.17’de Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında AFAD İl Müdürlüğünde Afet Acil Durum Yönetimi Koordinasyon Kurulu üyeleri toplantıda bir araya geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklamasında bulunan Vali Baruş, “Gerçekten böyle büyük bir afete maruz kalıp da bu kadar hızlı bir şekilde bir araya gelen, el ele veren, toparlanan ve bütün imkanlarını afetin yaşandığı bölge için seferber edebilen ülke sayısı çok azdır. Buradan tüm milletimize teşekkür etmemiz lazım. Bu kadar büyük bir afet karşısında bir araya gelmek, kardeşçe birbirinin elinden tutmak ve tüm yüreği ile birlikte orada olmak bizim milletimizin büyüklüğünü göstermektedir. Isparta da depremin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki kardeşlerine yardımcı olmak üzere seferber oldu" dedi.

"Isparta’dan bin 180 kamu personeli görev yaptı"

Depremin başlangıcından itibaren yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgiler veren Vali Baruş, "Deprem sonrasında yapılan yardım çalışmalarında, iyileştirme çalışmalarında Isparta olarak aktif rol aldık. Valiliğimiz, belediyemiz, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımz, sivil toplum kuruluşlarımız tüm imkanlarıyla deprem bölgesine yardımcı olabilmek için harekete geçtiler. Toplamda Isparta’dan bin 180 kamu personeli farklı tarihlerde değişik illerde görev yaptı. Afetin ilk anından itibaren afet bölgesinden ilimize gelen 18 bin 679 vatandaşımızın geçici barınma ihtiyaçları, ilimizdeki Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında, kamu misafirhanelerinde, otel, apart ve hayırseverlerimizin evlerinde karşılandı. Halen bugün Isparta’da yaklaşık 6 bin 800’ün üzerinde afet bölgesinden gelen vatandaşımız hayatını sürdürüyor. İlk geldikleri andan itibaren Isparta halkı depremzedelere sahip çıktı. Onlara elinden gelen her türlü yardımı yaptı, halen yapmaya da devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarımızın, özellikle devletimizin de yardımları devam ediyor. İlimizde Allah göstermesin böyle bir afet vuku bulduğunda Türkiye’nin dört bir tarafından her türlü yardımın geleceğini de biliyoruz. Çünkü Türk milletinin gönlü zengindir, bir yerde bir acı olduğu zaman ülkemizin dört bir tarafındaki vatandaşlarımızın kalpleri, yürekleri o açıdan titrer ve ne yapabileceğim endişesi içerisine düşer. Biz bundan eminiz. Allah bir daha böyle afetler göstermesin. Afetler olduğu zaman da milletimize her zaman böyle bir büyük bir dayanışma ruhu sergilemeyi nasip etsin diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 6 Şubat felaketi sonrası Isparta’dan giderek bölgede çalışmalara katılan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu arama kurtarma ekiplerine teşekkür belgesi verildi.