Erzincan Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir iktidar partisi memleketimizden iki milletvekili çıkarma başarısı göstermiş ve başarıya ilaveten ürettiği projelerle ülkemize ulaşım alanında çağ atlatan yaptığı bu hizmetlerle taraflı tarafsız her kesimden insanlarımızın takdirini toplayan hemşerimiz Sayın Binali Yıldırım’ın da Başbakan olmasıyla bu başarı taçlandırılmış…

Bu güzellik Erzincanlı hemşerilerimizin ilin gelişimi konusunda beklentilerini yükseltmesine neden oldu.

Peki, bu beklentiler hedeflendiği gibi karşılanıyor mu?

Üzülerek söylemek gerekirse; Bürokraside yıllarca yapılan yanlış atamalar kentin geleceğine balta vururken vatandaşların son dönemde AK Parti Milletvekili Serkan Bayram’ın Başbakanımız Binali Yıldırım’dan aldığı destek ile projeleri hayata geçirmek yoğun çapa sarf ettiğini yakından takip ediyor. Ancak ne var ki önümüzden geçen hızlı trene binmemizi istemeyen birileri var. Nedendir bilinmez ama Erzincan’da bazı karanlık gizli eller Erzincan’ın gelişmesi noktasında müdahale etmeye devam ettiğini ve Erzincan’ımızın birilerinin arka bahçesi olmaya mahkûm edildiğini yapılan son atamayla net bir şekilde gördü. Ama Erzincanlılar ne pahasına olursa olsun artık bu treni kaçırmak istemediğini yüksek sesle dile getirmeye başladı.

Hemşerilerimizin bu konudaki rahatsızlığı fark eden AK Parti Milletvekili Serkan Bayram ilimizde yaşananlar kendisini de rahatsız ettiğinden Erzincan Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti.

Erzincan’ın artık kimsenin arka bahçesi olmayacağını yüksek sesle dile getiren Milletvekili Bayram, “Erzincan hak ettiği hizmetlere sahip olacak. Erzincan ne Trabzon’un, nede Erzurum'un arka bahçesi değil. Bunu düşünenlerde düşündükleri yere giderler bunu bu kadar net söylüyorum. Bu konuda taviz yok. Biz milletimize hizmet edeceğiz.” diyerek aslında arka tarafta verdiği mücadeleyi anlatırken diğer taraftan da okun yaydan çoktan çıktığının da altını çizmiş oldu.

Kelimeleri cımbızla seçtiğinizde özellikle Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin siyasi desteğini arkasına alan Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu yıllardır süre gelen saltanatına bir yenisini daha ekleyerek sağlığımızı bozacak karalar almaya devam ettiğini görüyoruz.

Son yapılan atama ile Erzincanlılarla adeta dalga geçen Rektör Çapoğlu aslında bu hareketi ile de giderayak sabırları zorlamaya çalışıyor. Yıllardır kimlerin yol arkadaşlığı yaptığı ise gün gibi ortada aslında. Ancak unutulan insanlarımızın sabrı…

Erzincan Kamu Hastane Birliği'nin 'Genel Sekreterlik' görevini 2012 yılından beri yürüten Doç. Dr. İsmail Yılmaz’ın Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na Başkan Yardımcısı olarak atanmasının ardından yerine ise Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek atandı.

Mesleğinde kariyer sahibi başarılı onca Erzincan sevdalısı doktor dururken bu atamanın neden yapıldığını doğrusunu Erzincanlılar anlamakta güçlük çekiyor. Unutmayınız ki Erzincanlılar birçok alanda ülke yönetimi dâhil başarılarıyla adından söz ettiren yüzlerce bürokrat ve akademisyenlere sahip. Her nedense bazı çevreler ya at gözlüğü ile Erzincan’a baktıklarından ya da menfaatlerine ters düştüğünden kuyu kazımaya gayret ettiklerini görüyoruz. Ancak ne var ki kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştü.

Yapılan bu atama birçok çevre tarafından tepkiyle karşılanırken kamuoyundaki bu tepkileri gidermek için Rektör İlyas Çapoğlu gardını alarak yılda bir defa bile ziyaret etmediği Gazeteciler Cemiyetini her nedense aniden ziyaret etme kararı alır. Başta memnuniyetle karşılanan ziyaret için verilen randevu aniden iptal edilir. Çünkü birçok gazetecinin Erzincan konusundaki hassasiyeti geri adım atılmasına neden olmuştur.

Oyun üzerine oyun oynanıyor! 

Tepkilerin giderek büyüdüğünü gören malum çevre telaşa dursun, yapılanlarla Erzincan’ın ruh sağlığını bozacaklarını unutmasınlar….