Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak yürüttüğü "Anlat Bana Polis Amca 2" projesi gerçekleşti.Seminerde çocuklara polislerimizi tanıtmak, sık karşılaşılan çocuk suçları hakkında bilgi vermek,Okul-ev arası güvenli koridorun oluşturulması hakkında bilgiler verildi.Konuyla ilgili olarak Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü;" Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı suçtan korumak ve hayatlarını güven içinde sürdürebilmelerini sağlamak Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü olarak en önemli ve öncelikli görevimizdir.
Suça sürüklenen çocukların suçla tanışma yaşlarının genel olarak 9-11 yaş aralığında olması, bu nedenle; ilkokul çağındaki çocukların ilgilerinin daha doğru yöne kanalize edilmesinin gerekli olduğu, belirtilen yaş itibariyle çocukların ergenlik dönemine adım atışları ve ortaokullu olmanın da vermiş olduğu büyümüşlük hissi sebebiyle, bilinçsizce dışarıda vakit harcamaya başladıkları, yanlış arkadaş edindikleri ve diğer sebepler neticesinde suça sürüklendikleri aynı zamanda mağdur oldukları gözlenmiştir.
Öğrencileri ve ailelerini bilinçli hale getirmek amacıyla "ANLAT BANA POLİS AMCA 2" Projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülmüştür. Bu proje kapsamında; 24 ortaokula Çocuk Şube Müdürlüğü personeli tarafından seminerler düzenlenmiş, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine çocuk polisi tanıtılarak, sık karşılaşılan çocuk suçları hakkında bilgilendirmelerde bunulmuştur.
Okul-ev arası güvenli koridorun oluşturulması konularında çocuklar bilgilendirilerek, öğrencilerin ailelerine personellerimiz tarafından çocuk suçları, çocuğu suça iten sebepler, kayıp çocuk vb., İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından aile içi iletişim, aile içi şiddet gibi konularda bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Ayrıca ailelerin çocukları ile ilgili sorunlarına çözüm bulabilmeleri için uzmanlarla görüşmeleri sağlanmıştır.
 İl genelinde 6. ve 7. Sınıf öğrencileri arasında, "Çocukların Gözünden Polis" temalı kompozisyon ve şiir yarışması düzenlenerek, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verilmiştir. Dereceye giren 6 öğrenciye Emniyet birimlerimiz gezdirilmiş ve akabinde ikramda bunulmuştur. Yine proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 10 okula (her okula 200 kitap) toplam 2000 kitap hediye edilmiştir.
 Bu proje ile çocuklarımız üzerinde farkındalık oluşturulması, çocukların sosyalleşmelerini ve toplum içerisinde sağlıklı bireyler olarak yer edinmelerine katkı sağlanması, suçun önlenmesini esas alan yeni anlayış çerçevesinde polis-çocuk-halk ilişkilerinin en üst seviyede tutulması ve Çocuklarımızın Suça karışmamaları hedeflenmektedir."dedi.
Haber:Tamer Kaan Köksal