Erzincan’da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 25 kişiden, 20 kişi gözaltına alınırken 5 kişinin ise aranmasına devam ediliyor. Gözaltına alınan şüphelilerin daha önceden kamu görevinden ihraç edildikleri öğrenilirken, 25 kişinin 21 eski polis, 3 kişinin özel güvenlik görevlisi ve 1 kişinin de öğretmen olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 20 kişinin Emniyetteki sorguları devam ediyor. 
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; bir kısmının terör örgütünün kriptolu haberleşme programını ‘ByLock’u kullandığı tespit edilen 25 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. 
17 ilde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekiplerince eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, kamu görevinden ihraç edilen aralarında eski polislerinde bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 5 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 
Zanlıların ifade işlemleri için Erzincan Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının devam ettiği öğrenildi.