Erzincan merkezli 3 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Erzincan Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüpheliler SODES projeleri için mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük yaptıkları iddiaları ile gözaltına alındıkları öğrenildi.
Erzincan merkezli 3 ilde yapılan  eş zamanlı FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, SODES projeleri için mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük yaptıkları, projeden sağlanan gelirin örgüte aktardıkları iddiası ile  13 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan şüphelilerin, SODES proje desteğinden yararlanan Hanımeli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde proje uygulamalarında usulsüzlük yapıldığı ve FETÖ/PDY ile bu örgüte yakın kuruluşlara gelir aktarıldığı iddia edildi.  Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Erzincan merkezli 3 ilde operasyon eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, SODES projesi kapsamında sağlanan geliri örgüt ve ona yakın kuruluşlara aktardıkları iddia edilen aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 9'u kadın 13 şüpheli gözaltına alındı.