Edinilen bilgilere göre olay bugün saat 11.00 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolunun 35. kilometresi Üzümlü İlçesi Avcılar Köyü yol ayrımında meydana geldi. Teröristlerin daha önceden jandarmanın yol uygulaması yaptığı bölgeye yakın bir yerden geçen tahliye borusuna el yapımıbomba yerleştirdiler. Jandarmaların güvenlik kontrolüne başladıktan sonra uzaktan kumanda ile el yapımı bomba patlatıldı.

Patlamanın şiddeti ile karayolu üzerindeki asfalt çevreye dağılırken şans eseri yaralanan olmadı. Dört şeritli asfalt karayolunun iki şeridinde patlamayla birlikte hasar meydana gelirken jandarmaya ait zırhlı araçta da hafif hasar meydana geldi.

Patlama nedeniyle Erzincan- Erzurum karayolunda ulaşım 45 dakika süreyle durduruldu. Olayın ardından bölgeye sevk edilen takviye güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

Saldırı yüzünden karayolunun bir süre trafiğe kapatılması sonrası bomba uzmanı ekiplerce olay yerinde incelemelerde bulunuldu.

İncelemeler sonrası Erzincan-Erzurum karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

ERZİNCAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "20.09.2016 günü saat:10.40 sıralarında Üzümlü İlçesi Avcılar Köyü Sansa Boğazı Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde İl Jandarma Komutanlığı unsurlarımızca icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında (1) adet EYP yol kontrol ve arama noktasının yaklaşık 100 metre uzağında patlatılmıştır. Meydana gelen patlama sonucu asfalt üzerinde 4x5 metre çapında bir çukur meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı olaya yönelik İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce olay yerinde gerekli çalışmalara başlanılmış olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." denildi.