Erzincan’da telefonla aradığı kişilere kendisini polis-savcı diye tanıtıp ‘kimlik bilgilerinin kötü niyetli şahısların eline geçtiği ve bilgilerinin fetö terör örgütü tarafından ele geçirildiği' diyerek dolandırıcılık yapan 4 kişi yakalandı.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde telefonla aradığı kişilere kendisini polis-savcı diye tanıtıp ‘kimlik bilgilerinin kötü niyetli şahısların eline geçtiği ve bilgilerinin fetö terör örgütü tarafından ele geçirildiği' diyerek dolandırıcılık yapan 4 kişi yakalandı.
Başta hırsızlık, dolandırıcılık ve uyuşturucu suçları olmak üzere birçok suça karıştıkları anlaşılan biri bayan 4 şüpheli şahıs Refahiye ilçesi girişinde kullandıkları araçta yakalanarak gözaltına alındı. Bayan şüphelinin üzerinde yapılan aramada ziynet eşyaları ve bir miktar uyuşturucu madde ile araç içerisinde yapılan aramada çeşitli marka ve modelde birçok telefon ve sim kart ele geçirilmiştir. Şüphelilerden ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.
Konuyla ilgili olarak Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada; “23/01/2017 günü ilimiz genelinde vatandaşlarımızı arayıp kendilerini polis olarak tanıtıp, vatandaşlarımız hakkında daha önceden elde ettikleri bazı kişisel bilgileri kullanarak, "evinde meydana gelen hırsızlık olayının keşfinin yapılacağı, kimlik bilgilerinin kötü niyetli şahısların eline geçtiği ve bilgilerinin fetö terör örgütü tarafından ele geçirildiği" konularında hazırladıkları senaryolar ile vatandaşlarımızdan para ve ziynet eşyası talep edildiği yönünde alınan ihbarlar doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce çalışmalar başlatılmıştır.
Yapılan çalışmalar çerçevesinde, başta hırsızlık, dolandırıcılık ve uyuşturucu suçları olmak üzere birçok suça karıştıkları anlaşılan biri bayan 4 şüpheli şahıs Refahiye ilçesi girişinde kullandıkları araçta yakalanarak gözaltına alınmıştır
Bayan şüphelinin üzerinde yapılan aramada ziynet eşyaları ve bir miktar uyuşturucu madde ile araç içerisinde yapılan aramada çeşitli marka ve modelde birçok telefon ve sim kart ele geçirilmiştir. Şüphelilerden ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edilmiştir.
3 şüpheli şahıs 27/01/2017 günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, diğer şüpheli 1 şahıs ise Adli Kontrol Şartıyla Mahkemece serbest bırakılmıştır” denildi.