Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada, ülke genelinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, Erzincan da yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaların aralıksız bir şekilde devam ettiği belirtildi.
Son yapılan açıklamaya göre Erzincan'da yapılan çalışmalar neticesinde 95 kişi tutuklanırken, 38 kişi ise göz altına alındı. Daha önce gözaltına alınan 66 kişi ise Adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 431 kişi ise kamu görevinden uzaklaştırıldı.  

95 TUTUKLAMA
32 emniyet personeli, 4 askeri hakim, 3 askeri savcı, 18 askeri personel, 1 adli hakim,  5 İl Jandarma Komutanlığı personeli, 9 Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 1 İl müftülüğü personeli 1 SGK İl Müdürlüğü personeli, 1 Kamu Hastaneleri Birliği personeli, 1 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli ve kamu personeli olmayan 19 kişi olmak üzere 95 zanlının tutuklandığı açıklandı.

431 KİŞİ KAMU GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI
45 askeri personel, 95 Emniyet Personeli, 6 İl Jandarma Komutanlığı personeli, 135 İl Milli Eğitim Personeli, 12 İl Müftülüğü Personeli, 1 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personeli, 2 KYK İl Müdürlüğü personeli, 3 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli, 49 Erzincan Üniversitesi, 1 Polis Mesleki Eğitim Merkezi, 6 SGK İl Müdürlüğü Personeli, 1 DSİ 82. Şube Müdürlüğü Personeli, 1 Meteoroloji Personeli, 8 Erzincan Valiliği Personeli, 1 Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Personeli, 1 Kadastro İl Müdürlüğü personeli, 1 Orman İşletme Müdürlüğü Personeli, 3 Sağlık İl Müdürlüğü Personeli, 4 İl Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, 40 Kamu Hastaneleri Birliği personeli, 2 İl Özel İdare Personeli, 1 SYDV personeli, 1 İl Göç İdaresi Personeli, 1 Devlet Hava Meydanları İşletmesi personeli, 1 BOTAŞ personeli, 4 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, 3 Kamuda hizmet alımı olarak çalışan personel, 1 Çalışma ve İş Kurumu personel, 1 TEİAŞ Erzincan İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Müdürlüğü personeli,  1 Otlukbeli Belediye Başkanlığı personeli olmak üzere toplam 431 kişi görevden uzaklaştırıldı.