Edinilen bilgiye göre, Erzincan-Erzurum karayolunun 55. kilometresi Sansa Deresi mevkisinde Kasım Akbalık (50) yönetimindeki 38 BY 733 plakalı mobilya yüklü kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yola devrildi. Kazada kamyon içerisinde bulunan sürücü Akbalık, Sadık Özbek (27), Semiha Özbek (25) ve Amine Özbek (1) yaralandı. Yaralılar kaza yerine gelen ambulanslarla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
 
Öte yandan Özbek ailesinin Kayseri'de ikamet ettikleri ve bayram tatili için Semiha Özbek'in babasının kamyonu ile memleketleri Ağrı'nın Hamur ilçesine giderken kaza geçirdikleri öğrenildi.
 
KARAYOLU 3 SAAT ULAŞIMA KAPANDI
 
Kaza nedeniyle Erzincan-Erzurum karayolu gidiş istikametine yaklaşık 3 saat ulaşıma kapandı. Bayram tatili nedeniyle trafiğin yoğun olduğu yolda kilometrelerce uzunluğunda araç konvoyu oluştu. Araçlarından inen şoför ve yolcular yol kenarlarında ulaşımın tekrar sağlanmasını beklediler. Kaza yerine gelen vinç yardımıyla kamyon yol kenarına çekilirken yola dökülen mazot ve motor yağının kazaya sebep olabileceğinden dolayı polis ekipleri ve vatandaşlar elleriyle toprak getirerek yola septiler. Ardından kaza yerine gelen karayolları ekiplerinin su ile yolu yıkamasının ardından ulaşım tek yönden kontrollü bir şekilde sağlandı.