Iğdır’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında meşaleli yürüyüş yapmak isteyen bir grup kadın, etrafa saçılan benzinin alev almasıyla yanma tehlikesi geçirdi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi bir grup kadın, Çimen Mahallesi’nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yapmak için toplandı. Yürüyüş öncesi hazırladıkları meşalelerin ucuna benzin döken kadınlar, benzinin meşalelerin her yerine sıçradığını fark etmedi. Grup üyeleri, ateşe verilince benzinin yayılması nedeniyle bir anda alev topuna dönüşen meşaleleri yere fırlattı. Yangın nedeniyle yaralanan olmazken, kadınlar ise büyük tehlike atlattı.
Diğer meşalelerle etkinliğe devam eden kadınlar, basın açıklaması sırasında sönmeye başlayan meşale ateşini canlandırabilmek için de yoğun çaba harcadı.
Grup adına basın açıklaması yapan Dilek Yanardağ, kadına şiddeti protesto etmek için toplandıklarını söyledi. Kadınlar üzerindeki her türlü baskıyı kınadıklarını vurgulayan Yanardağ, "Kadınlar üzerinde uygulanan baskıya, şiddete ve zulme karşı duruyoruz. Kadınlar, kendini en rahat şekilde ifade edebilmeli ve yaşamalıdır. Kadınlar olarak bunu istiyoruz" dedi.
Grup, yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.