Geçmişte engelleri aşarak hukuk eğitimi alarak ve milletvekili olarak üç dönemdir görev yaparak önemli bir başarı öyküsüne imza atan Avukat Serkan Bayram, AK Parti İstanbul teşkilatı içinde önemli bir yer edinmeye devam ediyor. Engellilerin sesi olma misyonuyla bilinen Bayram'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önündeki listede yer alması, parti içinde sevinçle karşılandı.

Bayram'ın hayatı, "Buğday Tanesi" adlı filmle milyonların hafızasına kazındı. Film, Dünya Engelliler Günü'nde vizyona girerek 500 binden fazla kişi tarafından izlendi ve deprem bölgelerinde de gösterildi. Avukat Serkan Bayram, filmdeki başarısının yanı sıra birçok ödül kazanarak Avrupa Parlamentosu'ndan İngiltere Parlamentosu'na kadar pek çok platformda konuşma yapma fırsatı buldu.

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak ve destek olmak amacıyla sayısız projede yer alan Bayram, aynı zamanda engelli vatandaşların kendisine ulaşabilmeleri için WhatsApp yardım hattı kurdu. Kararlı çalışmaları ve engelleri aşma çabası, kamuoyu tarafından takdirle karşılandı ve adı sıklıkla Ak Parti teşkilatı içinde anılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları kapsamında İstanbul'da temayül yoklaması yapıldı. Bu yoklamada Serkan Bayram'ın, Tuzla ve Kartal ilçelerinde birinci sırada çıktığı belirtildi. Bu başarı, Bayram'ın İstanbul genelinde tanındığını ve İstanbul teşkilatlarından da destek gördüğünü ortaya koydu.

Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan temayül yoklamasında Serkan Bayram'ın ilk dört isim arasına girmesi dikkat çekti. Bu durum, Bayram'ın sadece belli bir bölgede değil, tüm İstanbul'da tanındığını ve destek gördüğünü gösterdi.

SERKAN BAYRAM KİMDİR
1974 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Üçören köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Bir yaşında iken bir tarla yangınında vücudunun büyük bir bölümü yandı; ellerini kaybetti. İlkokulu köyünde okuduktan sonra öğrenimine İstanbul'da devam etti.

Yükseköğrenimini 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 1997'de hakimlik mülakatlarına katıldı ancak yangında kaybettiği elleri ve yüzündeki yanık izleri nedeniyle elendi.

"Türkiye'de Dernek Kurma Özgürlüğü" başlıklı tezi ile yüksek lisans öğrenimini 2000 yılında Marmara Üniversitesi'nde kamu hukuku alanında tamamladı.[2] Maltepe Üniversitesi Ticaret Hukuku alanında doktora öğrenimine başladı.

Bayram, Hukukun Üstünlüğü Platformu, Erzincan Sanayi ve İşadamları Derneği, Pasifik İşadamları Derneği, Sevgiseli Engelliler Derneği gibi sivil toplum örgütünde görev aldı.Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Binali Yıldırım'ın özel avukatlığını yaptı

Munzur Dağlarında Bir İnsanın Vefa Öyküsü Munzur Dağlarında Bir İnsanın Vefa Öyküsü

Bayram, kuruluşundan itibaren AK Parti'nin İstanbul'daki il ve ilçe teşkilatlarında görev aldı. 2011 genel seçimlerine İstanbul 1. bölge milletvekili adayı, Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'ne ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'ne Erzincan milletvekili adayı olarak katıldı.

Kasım 2015 genel seçimi sonuncunda Erzincan milletvekili olarak meclise girdi. 26. dönem TBMM'de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 2016'da Darbe Araştırma Komisyonu'nda görev aldı.

2018 genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu ve 27. dönem TBMM'ye İstanbul milletvekili olarak girdi. Hakim-savcı olmak isteyen engelli vatandaşların önündeki yasal engelleri ortadan kaldırmak için çalıştı. 24.2.1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda yer alan “Alışılmışın dışında, çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamak.” ibareleri, iktidar ve tüm muhalefet partilerinin uzlaşmasıyla 2021'de kanun metninden çıkarıldı. Serkan Bayram'ın hayatı ve mücadelesi, "Buğday Tanesi" (2022) adlı filme konu oldu. 2020'de parlamento seçimlerini gözlemek üzere Türkiye -Venezuela Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak Venezuela'ya gitti.

2023 genel seçimlerinde yeniden Ak Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 28. dönem mecliste Güvenlik Ve İstihbarat Komisyonu Başkanvekilidir