Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Öğretmenlerin; üstlendiği misyonla geleceğimizin inşasında büyük pay sahibi olduğunu belirten Başkanımız Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden temellerinin güçlü ve medeniyet bakımından ilerlemiş olması öğretmenlerin üstün gayretlerine bağlıdır. Birlik ve beraberliğimizin teminatı özüne bağlı bireyler yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir. Çocuklarımızı ham bir madde olarak ele alan öğretmenlerimiz, üzerlerinde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak, onları şekillendirirler.
Günümüzde devletlerin gücünün ilim adamlarının sayısı bilim ve teknolojideki seviyeleriyle ölçüldüğünü düşünürsek öğretmek gibi yüce bir görevin ifa edilmesi olan öğretmenlik mesleğinin önemi bir kez daha ortaya çıkar. İnsan yetiştirme sanatını icra eden öğretmenlerimiz ellerindeki işlenmemiş cevherleri, azimle, sabırla, sevgiyle birer şahesere dönüştürürler. Çünkü onlar bilirler ki bu şaheserler geleceğin garantisi, aydınlık yarınların umududurlar.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”