Gerçekleşen açılışa Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Vali Yardımcıları Mehmet Kurt ve Fatih Kaya, Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Erzincan Bisikletçiler Derneği Başkanı Tayfun Gündüz, kurum müdürleri, bisiklet severler ve vatandaşlar katıldı.

Program olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Bisiklet akrobasi gösterisi yapıldı. Gösteriyi yapanlar izleyenleri şaşırtırken protokolden de alkış aldı.

Programda konuşma yapan Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk açıklamasında; "Öncelikle il dışından gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Şehrimiz burada bir ulusal organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Alternatif sporlar merkezine dönüşmek uğruna önemli adımlar atan Erzincan raftingden yamaç paraşütüne, kış sporlarından dağcılık ve kampçılık fakültelerine kadar birçok alternatif spor aktivitesine imza attı. Burada onlarca sporcunun katılımıyla bisiklet festivaline ev sahipliği yapıyoruz. Bisikleti bir spor olarak görmekten daha çok gündelik hayatın bir parçası haline dönüştürmeliyiz. Kent içi ulaşımda, hele hele de Erzincan'da ulaşımı kolaylık sağlayacak illerde kullanıcı sayısını her geçen gün artırmalıyız. Bizlerde Erzincan Belediyesi olarak 24 plaka ile 24 büyük proje sloganıyla yola çıktık. Bu büyük projelerden biri de bisiklet yollarlıyla alakalıdır. İlk uygulamamızı yaz sonu görmeye başlayacaksınız. Şehrimize ana caddeler ve kullanılan bisiklet yolları kurarak, bisiklet sporcularını bir ulaşım aracı olarak kullanılmasını, hemşerilerimize güvenli seyahat sunmakta ve her türlü imkânı kullanacağız. Bizler sporu bir sporcuya destek verme yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Belediye Spor Kulübü çatısı altında bir sporcumuz büyük bir başarıya imza atmıştır. Çin'de gerçekleşen şampiyonaya katılan milli tekvandocumuz İbrahim Ethem Pak Dünya 2.cisi olmuştur. Göğsümüzü kabartan İbrahim Ethem'e ve bu büyük emekleri serf ederek İbrahim Ethem'i yetiştiren milli antrenörümüz Vedat Yılmaz'a huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Tüm katılımcılara tekrar hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Programda son olarak bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir açıklamasında; "İkinci Ergan Dağı bisiklet festivaline ev sahipliği yapıyoruz. Aslında biz bu festivali bu sene yeni yapacağımız olan ama Soma'da yaşadığımız elit bir kaza nedeniyle Ekim Ayı2na ertelediğimiz Erzincan Alışveriş ve Kültür Günleri kapsamında yapacağız. Bununla birlikte daha büyük ve daha geniş katılımlı bir festival olacaktı. Ama festivalin o kısmını iptal edince bunu ertelemeyelim istedik. Böylece bunu 13-16 Haziran tarihleri arasında inşallah Erzincan'da bisikletler derneği ile birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Biz bisiklete elbette ki bir spor olarak bakmıyoruz. Çünkü Türkiye'de ve Dünya'da sürdürülebilir ulaşım olarak bisikletin kullanılabileceği en iyi illerden, en iyi yerleşim yerlerinden bir tanesi de Erzincan'dır. Hem çevre dostu hem sağlık ve insan dostudur. Bunu mutlaka Erzincan'da bir yaşam kültürü olarak insanımıza benimsetmeli ve bunu geniş kesimlere, onların kullanabileceği bir yaşam kültürünü burada oluşturmalıyız. İşte bu festivalde buna katkı sağlayacak önemli etkinliklerden bir tanesidir. O nedenle Erzincan Valiliği olarak bu tür etkinliklere önemsiyoruz. Bu festival kapsamında yaklaşık 120'e yakın kişi hem Erzincan'ı tanıyacak hem Erzincan'ımızı onlara tanıtacağız, Onlarda inşallah bisikleti Erzincan olarak Erzincanlı gençlere sevdirecekler.

 

Bisiklet son bir yılda benim aldığım rakamlara göre 4 kat sadece artmış. İnşallah bundan sonra hemen hemen her Erzincanlı evinde mutlaka bir bisikleti olacaktır. İnşallah Ekim Ayı'nda tekrar bisikletler derneğini Erzincan'da ağırlarız ve çok daha geniş kapsamlı festivalde buluşuruz. Buradan hem derneğe hem il temsilcisine hem de sevgili sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Katılımızdan dolayı hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Bisiklet, rafting, trekking, gece yürüyüşleri, kaya tırmanışı, konserler, yarışmalar ve bazı sürprizlerin yer alacağı festivalin startını Erzincan Valisi ve beraberindekiler verdi. Erzincan Valisi festivalin startını verirken Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ve bazı kurum müdürleri bisikletçilerle birlikte starta katıldı.