19 Temmuz Salı günü saat 18’de gerçekleşen ziyarette Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Org. Savaş’ı Belediye Sarayı önünde karşıladı. Başkan Başsoy ve Org Savaş’ın samimi ve sıcak tavırları gözden kaçmadı.
Daha sonra başkanlık Makamına geçen ikili, burada bir süre sohbet ettiler.
Org Savaş’ın sivil inisiyatif ile işbirliği içerisinde olduğu ve milletin iradesine duyduğu saygıyı vurgulamak maksadı ile bu ziyareti gerçekleştirdiği öğrenildi.
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Başsoy, Savaş Paşa’nın ülkemizde bir takım hainlerin gerçekleştirmek istediği darbe girişinin ilk gününden buyana milletin yanında olduğunu, kendileri ile ve valilik ile sürekli koordinasyon içerisinde bulunduğunu belirtti. Başkan Başsoy sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu ordu bizim. Gerçekleşen vahim hadiselerin müsebbipleri kesinlikle Türk Ordusunu temsil edemez. Bu hainlere karşı verilen mücadelede, Başta Genel Kurmay Başkanımız Org Hulusi Özel ve hasetsen şehrimizde 3. Ordu Komutanımız Org İsmail Serdar Savaş beyefendiler ve onların nezdinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanperver mensuplarına,  sağlam, cesur, şerefli ve sağduyulu duruşlarından dolayı teşekkür ederiz. Bu millet, iradesine sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Kimse milletimizin sabrını ve sınırlarını zorlamasın.
Yaklaşık yarım saat süren ziyaretten sonra Org Savaş Erzincan Belediyesinden ayrıldı.