ERZİNCAN (AA) - Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, merkeze 5 kilometre mesafedeki 9 belde ve 3 köyün Erzincan Belediyesi'ne bağlandığını bildirdi.

Başkan Başsoy, makamında düzenlediği basın toplantısında, uygulamanın 20 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağını anlattı.

Başsoy, şöyle konuştu:

"2019 yılından sonra işleyiş şöyle devam edecek, 9 belde ve 3 köy Erzincan'ın mahallesi olarak resmiyete binmiş olacak. Merkezdeki mevcut mahallelere nasıl hizmet veriyorsak aynı şekilde devam edecek. Valilik gerekli yazışmayı yaptıktan sonra buralardaki mevcut belediye binaları ve araç gereçler, alım satım, devir teslimler 2019 yılına kadar yapılmayacak. Personel sayısı dondurulacak. Yeni personel alımlarında merkez belediyeye müracaat edilerek belediye meclisinden geçtikten sonra ihtiyaç varsa alınacak. Resmi binaların tamamı hizmet binası olarak devam edecek. 30 Mart 2019 tarihinden sonra bütün şehir uygulamasına geçileceğinden dolayı buradaki hizmet binaları belediyemizin bir şubesi olacak."

Belde ve köylerin Erzincan merkez belediyeye bağlanması ile birlikte merkez nüfusun 138 bin 642’ye çıkacağını ve bu konuda da tabelaların en kısa zamanda değişeceğini belirten Başkan Başsoy, TUİK verilerine göre Erzincan merkezin 2016 yılı nüfusunun 96 bin 248 olduğunu ancak, beldelerin bağlanması sonrası nüfusun 142 bine çıkacağını hatırlattı.

Başsoy, İller Bankasından gelecek katkının iki katına çıkacağını da sözlerine ekledi.