12 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un yanı sıra Erzincan Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Okul Müdürü İhsan Kılıç ve Mahalle Muhtarı Sebahattin Kurtoğlu’nun konuşmalarının ardında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Yaklaşık dört yıldır yedi gün yirmi dört saat hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu güne kadar şehrimizde 300 km içme suyu hattı değiştirmesi 20 km kanalizasyon, 20 km yağmur suyu hattı, 12 km içme suyu ishale hattının değiştirilmesi, İtfaiye binasının yenilenmesi, Jeotermal kaplıcaların yenilenmesi, yeni bir kreşin inşası, 15 Park, 10 adet Muhtar Evi, Ekşisu mesire alanın yenilenmesi bütün bunların yanında asfalt kaldırım çalışmaları gibi birçok çalışma gerçekleştirdik. Bunları sizlerde yakinen görüyorsunuz. Belediyemizin sizlere vaat ettiği projelerin bedele 600 Milyon TL. Ancak şimdi sizlere 4 adet projeden bahsedeceğim bunlar mega projeler. Birincisi Aksu deresi projesi bu projeyle şehrimize saniyede 750 litre su gelecek, suyun fazlasını sulama suyu olarak kullanacağız. Şu anda kullandığımız suyun maliyeti 5 Milyon TL. artık bu parayı ödemeyeceğiz. Yarıca bu projeyle elektrik de üreteceğiz. İkinci projemiz tramvay projesi inşallah 2018 yılında temellerini atacağız. Diğer bir projemiz katlı otopark projesi ihalesini yapıp temellerini atacağız. Bu projenin belediyemize getirisi 1 Milyon tl. Dördüncü projemiz Cumartesi Pazarı projesi 2018 de temellerini atacağımız projenin 4 katlı olacak iki katı otopark olacak 3. Kat Pazar alanı dördüncü katı kafeterya olacak hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Mahalle sakinleri ise gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a teşekkür ettiler.