Başkan Başsoy mesajında "Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletinin kaderini değiştiren Büyük Zaferin 96. Yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bu gurur gününde aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Zafer Bayramını en içten duygularla tebrik ediyorum.

Ağustos ayı, tarihimizin dalga dalga destanlaştığı, milletlerin ve devletlerin hafızalarına ebediyen silinmez bir mühür vurduğu şanlı zaferler ayıdır.

Bağımsızlık inancımızı ve hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz bu ayda 1071 Malazgirt muharebesiyle Anadolu’nun kapıları bizlere açılmıştır. Bu tarihten sonra bizleri bu topraklardan atmak için çeşitli bahanelerle üzerimize gelen emperyalist devletler, her defasında aziz milletimiz tarafından yenilgiye uğratılmış 30 Ağustos 1922 günü kazanılan Başkumandanlık meydan muharebesiyle bu toprakların ilelebet bizim kalacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Atalarımız bu toprakları, canlarıyla, kanlarıyla vatan yaptılar. Yıkılan ve yakılan Anadolu'yu yeniden inşa ederek bir kalkınma hamlesi başlattılar. Bu gün bizlerde onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramını bizleri bölmek isteyen fitnelere karşı coşku ve heyecanla kutluyor, bizlere bu zaferi armağan eden bu toprakları bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm gazilerimize, şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum"dedi