Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un  Hicri Yılbaşı Mesajında "İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicretlerinin 1437. yıl dönümüne işaret etmektedir. Hicret, derin tarihi mesajlar içermektedir. Bu mesaj ışığında günümüz dünyasına baktığımızda hicret tüm anlam ve derinliği ile bizi kendine çağırmaktadır. Çirkinden güzele, zulümden adalete, yanlıştan doğruya bir yolun yolcusu olmaya çağrıdır bu. Yeryüzünde değişik iddialarla bozgunculuk yapanların karşısında insan onur ve haysiyetinin korunmasına çağrıdır. Tüm insanlık âleminin, hicret ve hicret sonrasında meydana gelen mesajı anlamaya ihtiyaçları vardır.

Bu gün, asli hicretten 1.500 sene sonra yine Müslümanlar zalimden, zulümden, adaletsizlikten kaçarak, huzura doğru hicret etmektedir. Görüyoruz ki hicret ruhu ve anlayışı kıyamete kadar yaşayacaktır. Bizler ensar anlayışı ile muhaciri kucaklamakla mükellefiz.

Hicri yıl dönümü, bizlere hicrete hâkim olan ruhun yaşanması için çalışma sorumluluğu yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde olmamız temennisi ile tüm hemşehrilerimin Hicri Yılbaşlarını tebrik ederim.

Ayrıca Muharrem ayı içerisinde İslam tarihinin en hazin ve en acı vakası ortaya çıkmış, Kerbela hadisesi insanlık tarihine kara bir sayfa olarak yazılmıştır.

İnsanlıktan nasibini alamamışların, Hazreti Peygamberin insanlığa emaneti, kanı, canı olan Hazreti Hüseyin Efendimizi ve beraberindeki kadın, çocuk, erkek toplam 72 kişiyi şehid ettikleri o günleri yad ederken duygularımız kabarıyor, gözlerimiz nemleniyor. Ehlibeyte ve beraberindekilere kalkan kılıçların nasıl indiğini, bu canlara kıyan ellerin nasıl bir insana ait olduğunu tahayyül ettikçe kanımız donuyor.

Yarabbi bizleri Kerbela şehitlerine komşu eyle. Onlara layık olamayan bir ümmet olarak onların hürmetine bizi affet. Kerbela şehitlerimizin hüznü ile dolu bu mübarek ayı layıki ile yaşayabilmemizi nasip et"dedi.