Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Başkan Başsoy mesajında "Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde en büyük pay, insanlığı, aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlar olan öğretmenlerindir. Türkiye’nin 2023,2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür. Bu da öğretmenlerimizin başarısıyla olacaktır. “Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum.” Anlayışını benimsemiş bir millet olarak, öğretmenlerimiz her daim başımızın tacıdır.

Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde, tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü can-ı gönülden kutluyorum.

Bu vesile ile terör saldırılarında, gerekse 15 Temmuz akşamında şehitler düşen öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum"dedi.