Başkan Başsoy yayınladığı mesajda; "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın heyecanı ve sevincini yaşıyoruz.

 

Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır.

Bu Ramazan Ayında İslam dünyası zor günler yaşıyor. Zalimin zulmü, Müslümanlar üzerinde bu kadar sert ve bu kadar keskince çok nadir sallanmıştır. Ellerimizi bu gecede yüce Mevla’ya açalım ve yalvaralım. Memleketimizdeki Müslümanların sıhhati ve selameti için, Dünyadaki Müslümanların sıhhati selameti için, özellikle Filistin’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da zulüm gören Müslümanların sıhhati selameti için yalvaralım. Rahmet, bereket, mağfiret ayını ve gecelerin en hayırlısını fırsat bilelim.

 

Yüce Mevla’nın bizlere, huzurlu, barış içerisinde ramazan ayları ve kadir geceleri yaşatması temennisi ile tüm İslam âleminin gecesini tebrik eder, saygılar sunarım"dedi.