Belediye Başkanları Birliği tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan En Beğenilen Belediye Başkanı Yarışmasında Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy hemşehrilerimizin teveccühü ile birinci oldu.

En beğenilen büyükşehir belediye başkanı, en beğenilen il belediye başkanı, en beğenilen metropol ilçe belediye başkanı, en beğenilen ilçe başkanı ve en beğenilen belde başkanı olmak üzere toplam 5 kategoride gerçekleştirilen yarışma iki etap halinde gerçekleştirildi. Yarışmaya 7 bölgeden toplamda 1396 il ilçe ve belde belediyesi katıldı ve 2,5milyonun üzerinde oy kullanıldı.

3 Ocak Cumartesi günü Ankara MEB Şura Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde Erzincan Rüzgarı esti. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy aldığı üç ödülle yarışmaya katılanların ve davetlilerin ilgi odağı oldu.

En Beğenilen Belediye Başkanı ödülünün yanı sıra, Doğu Anadolu Bölgesinde en beğenilen belediye başkanı ve ‘Atık Toplama ve Geri Dönüşüm Projesi’ ile Jüri Özel ödülüne layık görülen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ödüllerini eski bakanlarımızdan Güldal Akşit, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve Şanlıurfa Atıf Demir Kök’ün elinden aldı.

 Daha sonra bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy“ Hemşehrilerimizin teveccühü ile Belediye Başkanları Birliği tarafından düzenlenen En Beğenilen Belediye Başkanları yarışmada birinci olduk. Bu başarı sadece benim değil tüm Erzincan Belediyesi personelinin başarısıdır. Mesai arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden 4 sene boyunca aralıksız çalıştık. Şehrimizin her şeyin en iyisine en güzeline layık bizde bunun bilincindeyiz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Kentimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendilerin belirlediği 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hazırlıyoruz. Yarışmada bizlere oy veren tüm hemşehrilerimize  ve mesai arkadaşlarımasonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki şehrimizde gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Başta Cumhurbaşbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendiye, Milletvekillerimize teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.