Belediye ekipleri biryandan Ekşisu bölgesinde havuzlarda ve Sütotu Rekreasyon alanında çalışmalarını sürdürürken yine aynı bölgede bulunan kaplıcaları yeniliyor. Şehir merkezinde Kazım Karabekir mahallesinde asfalt çalışması yürüten Erzincan Belediyesi, Halit Paşa Mahallesi’nde kaldırım ve yol kaplama, Mimar Sinan Mahallesi’nde kaldırım,  İnönü Mahallesi 6. Sokakta ise yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Çalışmalarımızı belli bir program çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde hizmet girmemiş mahalle ve sokak bırakmamakta kararlıyız. Çok kısa bir sürede rekor seviyede altyapı, asfalt ve kilit parke kapama çalışması gerçekleştirdik. 20 yıla aşkın süredir hizmet girmemiş mahalle ve sokaklarımızı bulunuyordu. Planlı ve programlı bir şekilde tüm hemşehrilerimize ulaştık. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde üst yapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Bu yıl 9 mahallede yol kaplama çalışması gerçekleştiriyoruz İnönü, Yeni Mahalle, Yunus Emre, Fatih ve Başbağlar mahallelerinin tamamının Barbaros, Atatürk, Aslanlı ve Akşemsettin mahallelerinde ise birinci etap çalışmalarını tamamladık. Ekşisu bölgesinde yaklaşık 50 yıldır temizlenmeyen havuzları temizleyerek yeniledik bu bölgede yeni oturma alanları ve gezi yolları inşası gerçekleştirerek hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Kaplıcalarda ise 12 yeni havuz inşasına başladık. KUDAKA destekli gerçekleştirdiğimiz bu çalışmada hijyen ön planda olacak eski sistemde aynı suyu yüzlerce hemşehrimiz kullanıyordu. İnşa edeceğimiz yeni havuzlarda 5 dakika içersinde havuzları boşaltıyoruz ve yeniden dolduruyoruz.  

Hemşehrilerimize hak ettikleri hizmeti sunmak için ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Halkımızın gösterdiği teveccühe layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz biliyoruz ki bizim hemşehrilerimiz hizmetin en güzeline ve en mükemmeline layıktır." ifadelerini kullandı.