Erzincan Belediyesi, çalışanlarına, iş hayatındaki yasal değişiklikler, iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda gerekli bilgileri aktarmak üzere "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu eğitim semineri düzenledi.
 
13-17 Mart 2017 tarihleri arasında Belediye Toplantı Salonunda da düzenlenen eğitimler iş sağlığı ve güvenliği uzmanı N.Mustafa AYDEMİR ve Dr. Ertuğrul Erdemir tarafından verildi. Çalışanlara temel iş güvenliği  kişisel koruyucu donanımlar,çalışma mevzuatıyla ilgili bilgiler  6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, iş kazalarının nasıl önlenebileceği, acil durumlarda nelerin yapılması gerektiği, verimli çalışma metotları ve personellerin yasal hakları konular hakkında bilgi verildi.
 
Konu hakkında Erzincan Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada daha önce belediye yöneticilerine iş sağlığı ve güvenliği konularında kanuni yükümlülükler konusunda eğitimler verildiği, personelin geneline yönelik ise genel iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerinin devam edeceği belirtildi.