Erzincan Belediyesi ve Erzincan Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kadınlar günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Erzincan Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen programa Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve eşi Yasemin Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Defterdar Vekili Musa Koçulu ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılımın olduğu program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gökçen Coşkun; “ Toplumun yapı taşı olan aileden başlayarak sağlıklı bireyler yetiştirmek kadınların elindedir. Kadınsız bir toplum çorak bir toprağa benzer. Yılın belirli günlerinde de olsa kadının yerini ve önemini hatırlayabilmek için toplandık. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban ise kadının toplumdaki yerine dikkat çekerek; “ Duyguların yoğun olarak yaşandığı önemli bir organizasyonda bir araya geldik. Ziya Gökalp’in şu vecizesi bu gecenin önemini ortaya koymaktadır. Gökalp diyor ki “ Kadın tamam olmadıkça eksik kalır bu hayat.” Onun içindir ki kadının ihmal edildiği bir toplumda varlığın devam ettirilmesi mümkün değildir.” dedi. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise programa katılan kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak; “ Ülkemiz kadına, aileye ve sosyal politikalara verdiği önemle belli bir noktaya geldi. Kadına ve aileye verilen önem doğrultusunda bir bakanlık kuruldu ve Bakanımız Fatma Şahin kadın ve aile konusunda yoğun bir çalışma içerisindedir. Türk Kadını denildiği zaman ortaya mücadeleci, fedakar, cefakar kavramlar ortaya çıkıyor. Bizlerin en büyük sırdaşı oluyorlar.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Erzincan Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen çalışmaların yer aldığı sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından halkoyunları ekibi tarafından Erzincan’a ait çeşitli oyunlar sergilendi. Dilara Aksoy, Semra Aydın ve Yusuf Uçkan tarafından kadın konulu şiirler okundu. Şiirlerin ardından TRT Ankara Radyosu Sanatçılarından Ferhat Durmuş okuduğu türküler ile katılımcıları duygulandırdı. Sanatçının okuduğu türkülere zaman zaman Belediye Başkanı Yüksel Çakır’da eşlik etti. Durmuş’un ardından sahneye Türk Halk Müziği Sanatçısı Zeynep Cihan çıktı. Cihan Erzincan’a ait seslendirdiği türküler ve şarkılar ile katılımcılara güzel bir akşam yaşattı. Cihan’ın seslendirdiği parçaların ardından Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve eşi Yasemin Çakır ve Erzincan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gökçen Coşkun yaş pasta kestiler. Program sonunda ise geceye katılan kadınlara salonda yapılan çekiliş ile çeşitli hediyeler verildi.