Erzincan Belediyesi kentsel dönüşüm ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamın da yürüttüğü Erzincan’ın en eski alış veriş merkezlerinden biri olan Buğday Meydanı Yenileme Projesinde iş yerlerinin ikinci etap kuraları çekildi.

Kura Çekimi esnasında bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcı Şükrü Beyitoğlu “Buğday Meydanı şehrimize yakışır bir kimlikle Erzincan'ın en eski ve geleneksel alışveriş merkezi olarak yeniden dizayn edildi. Bu gün bölge esnafımızın hijyenik şartlarda satış yapabileceği dükkanların ikinci etap kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Erzincan'ımıza ve esnafımıza hayırlı olsun.”dedi. Konuşmanın ardından kuralar çekildi yeni iş yerleri hak sahiplerine dağıtıldı.

Erzincan’ın en eski alışveriş merkezi olan ve yöresel ürünlerin satıldığı buğday meydanı yenileme çalışmaları kısa bir süre önce tamamlanmıştı. Buğday meydanı düzenlemeleri dışında meydanın kuzeyindeki sokakta 2 ay önce başlatılan yol düzenleme çalışmaları da kısa bir süre önce tamamlanmıştı.

Açık alanda satış yapan esnafın yenilenen buğday meydanı içerisinde satış alanlarına yerleşmesi ile bu bölgenin yenileme çalışmaları tamamlanmış olacak.