İki mahalle de daha şebeke yenileme çalışmalarında sona gelindi. Bahçelievler Mahallesinde şebeke yenilemesi tamamlandı ve basınç testi ardından yeni şebeke kullanıma sunulacak. Mimar Sinan mahallesinde ise şebeke inşası büyük ölçüde tamamlandı.

Erzincan Belediyesi tarafından 292 Km'lik içme suyu şebekesinin tamamının yenilenmesinin planlandığı Cansuyu projesinin 120 Km’si, projenin en önemli kısımlarından olan su deposu inşasının ise % 80’i tamamlandı. Ergenekon ve Yavuz selim mahallelerinde alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanırken, Fatih, Yunus Emre, Akşemsettin ve Kazım Karabekir mahallelerinde altyapı çalışmaları tamamlandı. Bu bölgelerde ve 2014 yılı içerisinde üst yapı çalışmalarına başlanması planlanıyor. Erzincan belediyesi tarihinin en büyük projesi olan Cansuyu projesi tamamlandığında Erzincan’ın 50 yıldır kullandığı içme suyu şebekesi tamamen yenilenmiş ve 100 yıllık ihtiyacı karşılayarak daha sağlıklı ve daha ucuz maliyetli suya kavuşmuş olacak. Projeye paralel olarak elektrik, telefon hatlarını yeraltına alınması ve kablo tv, doğalgaz çalışmaları da birlikte yürütülüyor böylelikle önümüzdeki yıllarda Erzincan, alt yapı problemi olmayan bir il haline gelecek.

Kent genelinde sürdürülen çalışmaların bahar aylarında kaldığı yerden devam edeceğini belirten Erzincan Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu konu hakkında yaptığı açıklamada "Cansuyu Projesi ile birlikte kent merkezinde elektrik, telefon, kablo tv ve doğalgaz çalışmaları da paralel olarak yürütülüyor. En kısa sürede şehrimizin altyapısı tamamen yenilenmiş olacak ve Erzincan altyapı problemi olmayan bir il haline gelecek. Su kaybı ise %65’lerden dünya standartlarında kabul edilen bir rakam olan %5’e düşecek. Yapılan çalışmalar esnasında halkımızın göstermiş olduğu hoşgörü ve sabırdan dolayı teşekkür ederim. " dedi.