Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoyı, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.Başkan Başsoy mesajında ''Alemlerin efendisi, insanlığın yüz akı, Hazreti Peygamber (SAV)’in yeryüzüne teşriflerinin seneyi devriyesindeyiz.

Yüce yaradanın merhametinin en üst seviyede tecelli ettiği, bereket ve feyzin arzı kapladığı kutsal bir günün seneyi devriyesindeyiz.

15 asırdan buyana sönmeyen ve kıyamete kadar da sönmeyecek İslam ateşinin ilk kıvılcımının çakıldığı, yeryüzünün nura garkolduğu bir günün seneyi devriyesindeyiz.

1.500 sene sonra, bu gün bu nimeti bilen, en azından idrak etmeye çalışan ümmetinin arasında olmaktan, seni gözleri ile göremese de, bahşettiğin yolu takip eden aciz bir kul olmaktan daha büyük bir şeref olamaz.

Güzel ahlakı tamamlamak için insanlığa bahşedilmiş bir nimetsin. Emanetin yere düşmeyecek, çünkü Yüce Mevlamız bunun teminatı.

Ahir zamandayız biliyoruz. İnsanlık zor durumda.

Yolundan gidenler, yaktığın ışığın takipçileri zor durumda.

Zulüm yeryüzünde hiç bu kadar sistemli olmamıştı, inanan yürekler hiç bu kadar horlanmamıştı belki de.

Sana 15 asır sonra ihtiyacımız var. Bu gün bile elini üzerimizden çekmediğini biliyoruz. Senin gölgende yeşerdi bu İslam güneşi. Bu güneşin yıldızları hürmetine elini üzerimizden çekme.

Sana 15 asır sonra tekrar ihtiyacımız var. Zalimler hiç bu kadar inananların üzerine gelmemişti. Saedec Müslüman oldukları için, sadece inandıkları için zulüm gören Müslümanların hürmetine, sadıkların, aşıkların hürmetine elini üzerimizden çekme.

Yüce yaradan, merhametine, hoş görüsne sığındık.

Bizleri, inananları, inananların hakim olduğu bu devleti muktedir kıl.

Müminlere canları için, imanları için teminat kıl ya rab.

Yeryüzünü şereflendirdiği günden 15 asır sonra el açıp aman dileyen bu ümmeti, bu milleti şefaatinden mahrum bırakma''. dedi