Erzincan Belediyesi yoğun bir çalışma temposuyla ramazan hazırlıklarını tamamladı.

Belediye Kültür Evi arkası gerçekleştirilecek olan alan, kitap fuarlarıyla, Osmanlı Macunuyla, közde kahve keyfiyle ve günlük 1.500 - 2.000 kişiye hizmet verecek olan iftar sofralarıyla hemşehrilerimizin keyifli anlar yaşayacağı bir mekana dönüştürüldü..

Yine aynı bölgede her akşam teravi namazı sonrası ramazan etkinlikleri başlayacak. Mehter konseri, sema gösterileri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, orta oyunu ve tiyatro gösterileri, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve tasavvuf müziği konserleri, konferans ve sohbet programları ile şiir dinletilerinin yer alacağı etkinlikler gece geç saatlere kadar devam edecek.

16 Haziran Salı günü bölgeyi ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “ 11 Ayın Sulatanı Ramazan ayını dolu dolu geçirmek için Erzincan Belediyesi olarak Kültür Evi arkasında 30 gün boyunca iftar çadırı kurarak hemşehrilerimize ücretsiz iftar sofraları hazırlayacağız. Bize bu yönde yardımcı olan Çalık Holding’e teşekkür ediyorum. Bu sene çok daha farklı ramazan programı hazırlıyoruz. Sahura kadar sürecek olan programlarımızda,  Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve tasavvuf müziği konserleri, konferans ve sohbet programları ve tiyatro gösterileri olacak. Tabi ki baş aktör Mehter Takımı olacak. Ayrıca belediye olarak görev alanlarımız dahilinde fırınlar, çay ocakları, pastaneler gibi işletmelerde denetimlerimizi artırdık. Hemşehrilerimiz ramazan ayını rahat geçirebilsinler diye tedbirlerimizi artırdık. Her konuda 24 saat hizmet veren 444 9 024 nolu çağrı merkezi numarası üzerinden belediyemize ulaşabilirler.

Başkan Başsoyun Ramazan Ayı Mesajı

Biz burada huzur içinde bir Ramazan geçirmeyi düşünürken komşularımız sıkıntı içersinde. Ramazanının hürmetine yüce Allahtan tüm dünyada barış talep ediyoruz. Başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyaya huzur ve sükun temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm hemşehrilerimizin Ramazan ayını kutluyorum.” dedi.