Erzincan Belediyesi kendi seralarında ürettiği kış çiçeklerini dikmeye hazırlanıyor. Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce kurulan seralarda tohumdan üretilen karanfil ve menekşeler, dikime hazır halde bekliyor.

Seralarda bir inceleme yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Park ve Bahçeler Müdürü Funda Erkan Birol’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çakır daha sonra yaptığı açıklamada şu an 60 bin kök çiçeğin dikime hazır halde beklediğini söyledi.

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış mevsimine uygun çiçekler ürettik. Sert hava şartlarına dayanıklı çiçekler. Çin Karanfili, hercai menekşe gibi. Şu an dikime hazır bekliyorlar. Hava şartları biraz elverişli olduğu an, toprakta don çözüldüğü an dikimi yapacağız. Dikimden sonra sert şartlar oluşsa da bu çiçekler dayanabiliyor. Refüjlerde oluşturduğumuz adalar ve yeşil alanları bu çiçeklerle donatacağız. Son iki yıl içerisinde yeşil alan çalışmalarında çok büyük mesafeler kat ettik. 70 yeni park inşa ettik. Her mahalleye 2 yeşil alan dedik. 1,5 yılda 2 yeşil alan hedefini yakaladık. 250 bin m2 yeni yeşil alanı hizmete sunduk. Bu yıl yeşil alan konusunda hummalı bir çalışma ile bu hedeflerimizi kat kat aşacağız. Kişi başına yeşil alan miktarımızı Kent Ormanı ile ve yeni parklar ile 7,5 m2 artırmayı şimdiden başardık. Hedefimiz yeşil alan miktarını bir bu kadar daha artırmak. Bu yıl ana başlıklar halinde yeşil alan çalışmalarımız şöyle olacak. Aslanlı Mahallesinde 3 bin m2 alanda yeni bir yeşil alan inşası.Yine Aslanlı Mahallesinde 5 bin m2 Yeşil alan inşasıİzzet Paşa Mahallesinde 18 bin m2 yeni bir park inşası Go – Kart pistlerinin yeşillendirilmesi – 7.800 m2 yeşil alan çalışmasıKırklar Caddesi üzerinde 14 bin m2 yeşil alan inşasıEkşisu Sütotu Rekreasyon Alanı inşası. Bu proje SODES destekli bir proje olup, Ekşisu Mesire Alanının 40 bin m2 genişletilmesi hedefini içeriyor. Talip Kaban Bulvarı üzerinde 20 bin m2 alanda yürüyüş yolları ve kaldırım inşası Hastane Bulvarının güney ve batı kanatlarında refüj otomatik sulama sistemi kurulması 6 Adet kavşakta estetik ve modern kavşak figürleri inşası. Geçit Beldesi sınırında Sürücü Eğitim Pisti inşası

Atatürk Parkı boyunca bir yürüyüş bandı inşası. İnönü Parkının rehabilitasyonu

Yukarıda zikrettiğimiz çalışmalar kapsamında bu alanlara, gazebolar, banklar, kamelyalar yerleştirilecek, yeni yeşil alanlar yapılacak ve ağaçlandırma çalışmaları yürütülecek. Süs havuzları ve oyun gurupları ile spor aletleri bu alanlarda hizmet verecek. Ayrıca yürüyen 2 adet büyük proje daha var. Geçit Deresi ve Vasgirt Deresi Rekreasyon alanı projeleri. Bu projeler orta vadeli projeler. Sadece bu iki proje kentimize 600 bin m2 yeni yeşil alan kazandıracak” dedi.