Erzincan İnönü mahallesinde bulunan Cumartesi Pazar yeri Erzincan Belediyesi tarafından yenileniyor. Toplam 5 bin 750 metrekare alana yapılacak olan yeni Pazar alanında kapalı otopark, soğuk hava deposu, Pazar alanı, mescit, lavabolar, çocuk oyun alanları, bebek bakım odası, zabıta kontrol ve güvenlik noktasından oluşacak. Erzincan Belediyesi tarafından yapılacak olan Kapalı Halk Pazarı 2019 yılının Haziran ayında hizmete açılacak ve 12 Milyon TL’ye yapılacak.

Temel atma törenin de konuşan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “30 Mart 2014 tarihinden itibaren bugüne kadar Erzincan’ımızda altyapı, üstyapı, yeşil alanlar, rekreasyon alanları gibi bir çok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde dokunmadığımız nokta kalmadı. 26 mahallemizin hemen hemen 23 tanesinde ki çalışmalarımızı tamamladık. 3 mahallemizde üstyapı da bazı sıkıntılar var. Bunların kentsel dönüşüm olması ile ilgili bir sıkıntı var. İnönü mahallemizin de yapılaşmanın çok yoğun olduğu, inşaat alanı olduğu için ve şuan da temelini atacağımız bir tanesi de İnönü mahallesinde. Bu mahallede sıkıntılarımı var. Allah nasip ederse bu geri kalan mahalleleri de en kısa sürede bitirip hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bugüne kadar Erzincan Belediyesi olarak altyapıyı tamamladık. Üstyapı çalışmalarını tamamladık. Birkaç projenin bu sen temelini attık. Onlarda bu sene bitecek” dedi. Başkan Başsoy, konuşmasının devamında Erzincan Belediyesi tarafından yapılan projele hakkında bilgiler verdi.
Daha sonra konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, “Burada tüm Erzincanlıların hatıraları var. Çok önemli bir hizmet. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Erzincanlılar için çok önemli bir hizmet olacaktır. Şehrimize uzun yıllar hizmet edecektir. Bu hizmette emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.
Temel atma törenin de konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman; “En büyük temellerin atıldığı, en büyük açılışların yapıldığı bir dönemde Erzincan’da da elbette böyle bir açılışta bulunmaktan çok mutluyum. Şuan da ekonomiye yapılan saldırılar yavaş yavaş azalmaya başladı ve ekonomi yeniden hayat bulmaya başladı. Temel atmalarla, açılışlarla ekonomimiz yeniden hayat bulmaya başlıyoruz. Bu Erzincan için de geçerli. Erzincan’ın da ekonomisi canlanacak. Erzincan’da daha iyi bir yaşam oluşması için her kes el birliği ile çalışacak. Bunun için çalışıyor ve çabalıyoruz” dedi.
Düzenlenen temel atma törenin de son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş; “Cumartesi pazarının bizde de güzel anıları oldu. Ama her şeyin olduğu gibi onunda ömrü doldu. Mahallenin müşterek hizmetlerini yapmakla görevlidir belediyeler. Bu mahallenin de ciddi bir ihtiyacı idi Cumartesi pazarının yenilenmesi. Bugün temelini atıyor olmaktan son derece mutluyuz. Burada ki bugün belediyenin yaptığı çalışma belediyenin yaptığı hizmetlerin içerisinde deve dişi gibi bir hizmet. Belediye tarafından Erzincan’ımızın dört bir tarafı şantiye halinde halende işlerimiz devam ediyor. Ekonomik buhrandı, bunalımdı, krizdi bunlar bizi etkilemiş değil. Erzincan’da vazgeçtiğimiz yapmadığımız hiçbir işimiz yok. Şuan da 303 tane devletin büyük hizmeti devam ediyor ve toplam 5,6 milyar TL bu devam eden işlerin maliyeti. Ne Turna Çayırı barajı durdu. Ne stad projemiz durdu. Ne Kemaliye tunellerimiz durdu. Hepsi devam ediyor. Özlemle Erzincan ovasının beklediği Ballı barajının da ihalesi yapıldı. Duran bir işimiz var oda hastane inşaatımız. Ama bunun ekonomi ile kriz ile hiçbir ilgisi yok. Biz Erzincan Valiliği olarak 199 milyon TL bedelle hastaneyi ihale etmiştik. Bir usul eksikliği dolayısıyla 235 milyon TL teklif veren ikinci sırada ki firma dava etti. İdare mahkemesi de iptal etti. Biz de ikinci sırada ki firmaya siz yapın dedik. Maalesef gelmedi. Gelmeyince biz de bu firmanın toplam 8 milyon 500 bin TL’sine el koyduk. Hirat kaydettik ve Valiliğin hesabına geçirdik. Ve bir yıl Türkiye’nin hiçbir yerinde ihaleye giremeyecek şekilde bakanlığa teklifimizi gönderdik. Geldiğimi noktada Sağlık Bakanlığımız yeniden ihalesini yapacak ve 2019 yılında kaldığı yerden devam edecek işimiz. Kimsenin bundan bir endişesi olmasın” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Belediyesi tarafından yapılacak olan Kapalı Pazar alanının temeli atıldı.