Erzincan Belediyesi, öğrencilere çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında eğitimler vererek çevre bilincini çocuklardan aile fertlerine ulaştırmayı hedefliyor.

 

Proje kapsamında, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından okullarından alınan öğrencilere Erzincan Belediyesi’nin kendi bünyesinde oluşturduğu Çevre Eğitim Merkezi’nde çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında bilgiler veriliyor.

 

23 Aralık Çarşamba günü Erzincan Belediyesi Çevre Eğitim Merkezini ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy öğrencilerle birlikte derslere katıldı.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Her şey eğitimle başlayıp eğitimle biter. Erzincan Belediyesi olarak çevre bilinci oluşturmak amacıyla ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Atıkların toplanması ve bu atıkların tasnif edilmesi için küçük yaştaki çocuklarımızdan başlamak üzere tüm hemşehrilerimize gerekli eğitimin verilmesini hedefliyoruz. Erzincan Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz Çevre Eğitim Merkezi’nde atıkların çevreye verdiği zararları anlatılıyor. Bu eğitimler sayesinde ben inanıyorum ki şehrimiz, çevre bilinci oluşturularak ileriki aylarda ülkemizin en temiz şehri olacak. Amacımız gelecek nesillere temiz bir çevre oluşturmak. Bunun için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Verilen eğitimin ardından Başkan Başsoy onlara öğrencilerle masa tenisi oynayarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Ziyarette Başkan Başsoy’a, Belediye Başkan Yardımcıları Halit Mutlu, Karabey Atıcı ve Sami Mollaoğulları da eşlik ettiler.