Daha temiz bir çevre için çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi, kent genelinde çöp toplama sistemini değiştirdi. Yeni sistemde, her apartmana ait bir plastik ve kapaklı çöp konteyneri  ile her sokağa bir adet geri dönüşüm kutusu yerleştirilecek. 
 
Ayrıca şehirde daha önceden belirlenen noktalara yer altı çöp konteyneri yerleştiriyor. Yeni sistemde, yer altına yerleştirilen her bir konteynerin 3 m3 çöp alabiliyor. Bu sayede hem yer açısından tasarruf sağlanıyor. Hem de kullanılan sistemin sağlık açısından temiz ve hijyenik bir ortam oluşturacak. Yeraltı çöp konteynerleri sisteminin iş yükünü de hafifletecek.
 
Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Öncelikle tüm hemşehrilerimizin Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Dün ve bu gün yaşanan terör hadiselerini şiddetle kınıyorum. 24 Projemizden biri olan çöp atıklarının dönüşümü projesini hayata geçiriyoruz. Daha önce ki çöp toplama sisteminde sıkıntılar oldu. Biz de sistemi değiştirme kararı aldık. Artık kapaklı çöp konteynerine geçiş yaptık. 9000 adet plastik ve 100 adet yer altı çöp konteyneri ile daha hijyenik bir atık sistemini tesis ediyoruz” dedi.