Başkan Başsoy açıklamasında "Aziz Hemşehrilerim,Ülkemiz bir badireden geçiyor. 35 yıla yakın zamandır, bu ülkenin başındaki en büyük bela, önümüzdeki en büyük engel, terör denilen illet, son 1 aydır her geçen gün gerçek yüzünü daha da şiddetli bir biçimde ortaya koyarak boy gösteriyor.Aziz milletimiz, her geçen gün bu illetin yaşattığı acıları hücrelerinde hissediyor. Vatan evlatlarını gencecik yaşta toprağa vermemize sebep olan PKK Terör Örgütü, hain yüzünü, bir kez daha gösterdi.
Özellikle birer gün arayla Hakkari Dağlıca’da ve Iğdır’da yaşanan vahim olaylar, bu milleti tek bir yumruk haline getirmeli. Devletimizin kararlı duruşu doğrultusunda millet olarak topyekun, tek bir yumruk şeklinde kararlılığımızı ve duruşumuzu pekiştirmeliyiz.
Gerçekleşen bu terör hadiselerinde şehitlerimiz var. Yüce Mevla, bu şehitlerimizin ruhlarını şad eylesin. Bizleri onların şefaatına nail eylesin. Her birine Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun."dedi