Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı…

Başkan Başsoy mesajında şunlara yer verdi “Bayramlar, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda, milletçe kenetleniriz.

Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu bize, şehrimizin manevi mimarları Terzi Babaların, Salih babaların, Piri Sami Hazretlerinin  bıraktığı kıymetli bir mirastır. Bu toprakların ruhunda barış kardeşlik ve dayanışma vardır. Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalıyız. Bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra, kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun yaşamalıyız.

Dünyanın her yerinde , bilhassa Suriye'de, Irak'da, Filistin'de, Mısır'da, Doğu Türkistan'da acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bu mübarek günler hürmetine biran önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını niyaz ediyor, şehrimizin, ülkemizin ve dünyanın her köşesinin acıdan, kederden, sıkıntıdan uzak, huzur içinde bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.

Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.”dedi