Devlet Su İşleri ile birlikte gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firma yetkilileri Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’u makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler. Toplantıda yüklenici firma bir de sunum gerçekleştirdi.
15 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen ziyarette sonrası bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Dev Yeşil alan projeleri başlığı altında önemli bir yeri olan Vasgir Deresi Rekreasyon alanının belediyemiz sınırları dahilinde kalan 35 Bin m2 bir alanında çalışma yürütülecek. Bu bölge içerisinde çocuk oyun alanları yeşil alanları ile hemşehrilerimizin hoş vakit geçirecekleri bir alana dönüştürmeyi planlıyoruz. Sizlerinde bildiği gibi amacımız şehrimizi dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline getirmek. Bunun için yeşil alan projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Terzi Baba Meydan Projesi, Geçit Deresi Rekreasyon alanı ve mahalle parkları projeleri ile birlikte  2 yıl içerisinde 100 Bin m2’lik bir yeşil alanı şehrimize kazandıracağız.” Dedi.
Gerçekleştirilen toplantıya DSİ Erzurum Bölge Müdürü Bahtiyar Kabadayı, Kavakyolu Belediye Başkanı Fikret Keskin ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.