Erzincan Belediyesi, çevrenin daha az kirlenmesi ve geri dönüşümün artırılması amacıyla evsel atıklarda ikili toplama sistemini hayata geçiriyor. Projenin uygulanabilirliğini kontrol etmek için pilot bölge olarak seçilen Yavuz Selim Mahallesi ve Kamu Lojmanları bölgesinde kurulan ikili toplama sistemi ile geri dönüşüm atıkları ekonomiye kazandırılıyor.

Aile fertlerine çocuklardan ulaşmayı planlayan Erzincan Belediyesi bu bağlamda Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan eğitim salonlarında okullarından alınan öğrencilere çevre ve geri dönüşü
m konulu eğitimler veriliyor. Bu yöntemle öğrencilerin meseleye ilgisi artmakta ve konuya daha iyi odaklanmaları sağlanıyor.

Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünü ziyaret ecen Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Vali Recep Yazıcıoğlu ilköğretim okulu öğrencilerine verilen eğitime katıldı.

Burada bir açıklama yapan Başkan Vekili Buyruk “Her şey eğitimle başlayıp eğitimle biter. Erzincan Belediyesi olarak çevre bilinci oluşturmak amacıyla ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Atıkların toplanması ve bu atıkların tasnif edilmesi için küçük yaştaki çocuklarımızdan başlamak üzere tüm hemşehrilerimize gerekli eğitimin verilmesini hedefliyoruz. Amacımız gelecek nesillere temiz bir çevre oluşturmak. Bunun için gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Vekili Buyruk daha sonra şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilen yer altı çöp istasyonları hakkında bilgiler aldı.