Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü teknik personellerine, asfalt üretim teknikleri ve kaliteli asfalt uygulamaları konusunda eğitim verdi. Türkiye’nin önde gelen kuruluşu İstanbul Asfalt Fabrikaları (İSFALT) A.Ş. Uygulama Müdürü Feti Turgut, Kalite Kontrol Şefi Süleyman Girit, Laboratuar Şefi S.Ali Yıldırım, Fabrika Şefi Hakan Akbulut, Baca Yükseltme Şefi Ali Fidan, Ölçme Şefi Cemalettin Haberdar tarafından asfalt üretimi, asfalt kalite ve kontrolü ile deneyler ve asfalt uygulamaları konularında detaylı bilgiler verildi. 

Eğitim kaliteli asfalt üretimi, yol uygulamalarında karşılaşılan sorunlara çözüm üretilmesi, yollarda oluşan bozulmalara ekonomik çözümler üretilerek yolun kullanım ömrünün uzatılması ve logar ile yağmur suyu bacaları düzenlenmesi konuları ile sona erdi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Belediye Başkan Yardımcıları Şükrü Beyitoğlu ile Sami Mollaoğulları’nın katıldığı eğitimlerde özellikle yağmur suyu bacaları düzenlenmesi konusu üzerinde duruldu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Başsoy “31 Mart itibari ile 35 Milyonluk yatırım programımızın startı verdik. Bu yatırımların en önemli olanı asfalttır. Asfalt serimi gerçekleştirirken yağmur ve kanalizasyon bacalarının kod farkından dolayı oluşan problemleri gidermek amacıyla İSFALT. AŞ ekiplerini şehrimize davet ederek çalışanlarımıza bu konu ile ilgili eğitim verdik. Yılsonuna kadar asfalt kaplamasını gerçekleştirdiğimiz bütün cadde ve sokaklarda logar ve yağmur suyu bacalarında düzenlemeler gerçekleştireceğiz” dedi.