Erzincan Belediyesi tarafından yaptırılan ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un seçim beyannamesinde bulunan 24 projeden biri olan, kesim evi için 2 Ekim Pazartesi günü Beybağ Mahallesinde temel atma töreni düzenlendi.

Törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy , İl Müftüsü Yavuz Karabayır, il protokolü ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Tamamı 18 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan kesimevinde, idari bina, otopark, hayvan bekleme alanı, atık su arıtma tesisi ve sosyal tesis ile 10 soğuk hava deposunun inşa edilmesi planlanıyor. Temeli atılan kesimevinin yapımı tamamlandığında günde 250 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvan kesimi yapılabilinecek.

Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “ 24 projemizden birini daha hayata geçirmek için çalışmalara başladık. 18 Bin m2 alan üzerine yap işlet devret modeli yapılacak olan Kesim Evi yaklaşık 1yılda tamamlanacak. Kesim Evinde günde 250 büyük 500 küçük baş hayvan kesimi yapılabilecek. Bunun yanında kesimevimizde kavurma ve sucuk yapım üniteleri ile sakatat işlemesi de yapılabilecek. Ayrıca üretilen ürünlerin saklanılabilmesi için 10 adet soğuk hava deposu ve ürünlerin uygun fiyata satılabileceği satış noktamız da bulanacak. Çağın gereçleriyle donattığımız Kesimhanemiz, güneş panelleri vasıtasıyla kendi enerjisini kendisi üretecek ve bu özelliğiyle ülkemizde bir ilk olacak. Kesimevi 15 Milyon 350 Bin TL ye mal olacak.

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise “Kesimevinin hayırlı olmasını dilediğini söyleyerek Tüm Erzincanlı hemşehrilerimiz adına sevinç duyuyoruz, kıvanç duyuyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." dedi.