İstihdam oluşturmak ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla açılan kurslarda eğitim alan kimi hemşehrilerimiz özel sektörde çalışmaya başlarken kimileri ise evlerinde üretim yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

2016 yılı Ocak ayı sonlarında iki etap halinde başlayacak olan yeni dönemde Bakırcılık, Tablo, Ebru ve çeşitli eğitim kurslarında yaklaşık 400 hemşehrimizin faydalanması hedefleniyor.

Hemşehrilerimizin yoğun ilgisinden dolayı 2016 yılında da kursların devam edeceğini belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “İnsana yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet ve proje üretiyoruz. Hemşehrilerimizin sosyalleşmesi ve meslek edinmesi bizler için önemli. Yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsat alanları oluşturuyoruz. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş tarihi el sanatlarımızdan olan Erzincan bakır işleme sanatının yeniden canlanması adına Erzincan Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kursiyerlerimizi yeteneklerine göre farklı branşlara ayırıyoruz. Geçtiğimiz dönem eğitimini tamamlayan kursiyerlerimizin bazıları özel sektörde çalışmaya başladı. Bazıları da evlerinde çalışarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar” dedi.

Meslek Edindirme Kursları Çarşı Mahallesi TOKİ konutlarında bulunan Belediye Sosyal Tesislerin de verilecektir.