Atatürk parkında yapılan sünnet merasimine Erzincan AK Parti Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum örgütleri yöneticileri katıldı.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci her masayı ayrı ayrı gezerek çocuklara geçmiş olsun diyerek hediyeler verdiler. Sünnet olan çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Erzincan Belediyesi Mehteran takımı tarafından konser verilen merasimde daha sonra Erzincan Cami Kebir İmam Hatiplerinden Erdoğan Seren tarafından Kur’an Tilaveti okundu. Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin tarafından ise toplu dua edildi.

Erzincan Belediye başkanı Cemalettin Başsoy yaptıkları çalışmayla ilgili olarak açıklamasında; “ Sosyal Belediyecilik çalışmaları kapsamında belediye olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu bir sünnet organizasyonu gerçekleştirdik. Bu mutlu günümüzde 120 çocuğumuz sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını attılar.  Yaklaşık 16 yıldır bu sünnet şölenleri Erzincan’da devam ediyor. AK Parti belediyeleri olarak Türkiye genelinde he alanda sosyal belediyeciliği önemsiyoruz ve sosyal belediyeciliğin şiarı olan hizmetleri halkımıza vermekten de mutluluk ve memnuniyet duyuyoruz. Sünnet şölenlerden bir tanesi de budur. Erzincan belediyesi olarak 5 yıldır görevdeyim bu süre içinde çocuklarımız evlerinde sünnet ettirdik, hijyen bir ortamda olsun istedik. Teker teker uzman sünnetçilerimizi evlere gönderdik ve evlerde çocuklarımızın sünnetleri yapıldı. İyileşti ve peşine de sünnet şölenini yapıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sünnet şölenine daha sonradan katılan AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ise konuşmasında; “Evlatlarımız efendimiz Aleyhisselamın sünneti seniyesinin yerine getirmesinin mutluluğunu yaşıyorlar. Ben önce sünnet olan yavrularımıza Rabbimden sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum. Allah yollarını açık eylesin, kaderlerini güzel eylesin. Öncelikle de vatanımıza ve milletimize Hayırlı evlat olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Anne ve babalarını da ayrıca kutluyorum.  Devletimiz sosyal devlet olma ilkesi adı altında ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmalarının ardından halk oyunları oynanarak ve türküler söylendi.