1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Erzincan Belediyesi ve Erzincan Bisikletliler Derneği bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini arttırmak adına bisiklet turu düzenledi.
 Erzincan Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayan bisiklet turu kısa bir şehir gezintisinin ardından son buldu. Düzenlen Etkinliğe Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Bşsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Sarı ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.
Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “ 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle düzenlemiş olduğumuz etkinliğimizin amacı bağımlılıklarımızdan spor yaparak kurtulmak. Spora bağımlı olmak. Erzincan Belediyesi olarak spora ve sporcuya büyük önem veriyoruz. Bu amaçla şehrimizde yaklaşık 10 km. bisiklet yolları inşa ettik. Bunun yanında sağlık bakanlığından aldığımız 2800 bisikleti hemşehrilerimize dağıtacağız. Ayrıca şehrimizde bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Beş noktaya bisiklet istasyonu kuracağız. Belediyemizden alacağınız kartlarla bu noktalardan bisiklet kiralayıp kullanıp, istediğiniz istasyona bırakabileceksiniz.  Ben Tüm hemşehrilerimize bağımlılıktan uzak sağlıklı bir yaşam diliyorum.” Dedi.