Erzincan Belediye Sarayı önünde gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu,AK.Pati İl Başkanı Orhan Bulut, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, il protokolü ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Erzincan Belediyesi Mehter Takımı Konseri ile Erzincan Belediyesi Folklor Ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Erzincan Belediyesinin 2014 yılı içersinde gerçekleştirdiği yatırımlar ve 2015 projelerinin sergilendiği sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 2015 yılında Erzincan Belediyesinin tarihindeki en büyük üst yapı çalışmasına imza atacağını söyledi. Başsoy konuşmasında şunlara yer verdi:

Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımıza hiç ara vermeden sürdürdük. Öncelikli hedefimiz şehrimizin en büyük problemi olan alt ve üst yapı çalışmaları oldu. Geçtiğimiz yıl şehir genelinde 80 km asfalt ve 20 km kilit parke yol kaplaması gerçekleştirdik. Cansuyu projesinde %95’lere varan bir gelişim kaydettik. Bu yıl ise çalışmalarımız kaldığı yerden devam edecek. 35 Milyonluk bütçe ile yatırımlarımızın en önemli kalemi asfalt ve yol kaplama çalışmaları olacak. Bu yıl 100 km asfalt 175 km ise kaldırım çalışması gerçekleştirilecek. Yine yıl içerisinde 15 km otomatik sulama sistemi kurulumu, 3 yeni park inşası, 550 Bin adet çiçek 27 Bin adet ağaç dikimi gerçekleştireceğiz. Ayrıca geçtiğimiz sene hava şartlarından dolayı yarım kalan Bisiklet Yolları ve Ekşisu bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte şehrimizde 15 km kanalizasyon 20 km yağmursuyu hattı ve yeni bir arıtma tesisi, modern bir kesimevi, itfaiye merkezi ile tarihi mekânlarımızdan olan Çadırcı Hamamı restorasyonu için çalışmalara başlayacağız. Bu yıl çalışma sistemimizde de revizyona gidiyoruz. Vardiya sistemine geçerek iklim şartlarından dolayı kısa olan çalışma sistemimizi uzatarak hedeflerimize kısa sürede ulaşmayı planlıyoruz.” Dedi.

Başkan Başsoy’un açıklamalarının ardından kürsüye gelen Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise şehir genelinde gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek bu yıl gerçekleştirilecek olan çalışmalarda da başarılar diledi.

Daha sonra yatırım sezonunun açılmasından dolayı il Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından dua edildi. Protokol mensupları ve belediye çalışanları kurdeleyi birlikte kestiler. Ardından ise hayırlı bir sezon temennisi ile kurban kesildi. Program belediye araçlarının şehir genelinde gerçekleştirdiği seyir ile sonlandı.