Erzincan Şehir merkezinde gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sonrası Erzincan Belediyesi kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına aynı saatlerde başladı. Kaldırımlarda 130, yollarda ise 70 personelle çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi bu çalışmalarını 10 İş makinesi, 3 greyder, 2 kürüme aparatlı kamyon ve 3 tuzlama aracıyla tüm cadde ve sokaklarda trafik akışının sıkıntısız bir şekilde sürdürülebilmesi için hizmet etmeye devam ediyor.
Belediyenin böyle bir duruma hazırlıklı olduğunu ve yoğun mesai yaparak şehir genelinde 330 Kilometreyi aşan yol ağını sürekli olarak kontrol altında tutacaklarını ifade eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "Kar rahmet ve bereketi ile geldi. Ekiplerimizin anında müdahalesi ile kar yağışı, trafik açısından en az sıkıntı ile atlatılıyor. İlk önceliğimiz ana caddeler ve kent içi toplu taşıma güzergâhları oldu. Ayrıca temizlik işleri müdürlüğümüze bağlı personelimizde kaldırım temizleme çalışmalarına başladı. Ekiplerimiz yoğun kar yağışına hazırlıklı ve gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız. Kent içerisinde ulaşımın aksamadan yapılabilmesi adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Halkımızdan özellikle hem Şehir içindeki trafik yoğunluğunu hem de kazaları önlemek amacıyla toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz "dedi.

Erzincan Belediyesi, 1. ve 2. derece arterler ile otobüs yolları ve acil durum ekiplerinin güzergâhları ile hastane yollarında çalışmaların kesintisiz sürdürülmesini sağlıyor.