Erzincan Belediyesi, internet sitesi üzerinden ve bankalar aracılığı ile belediyecilik hizmetleri verilebilmesi maksatlı çalışmalarında sona yaklaştı. 

Uzun süredir devam eden alt yapı çalışmalarının tamamlanması akabinde, internet ortamında belediyecilik hizmeti sunmayı planlayan Erzincan Belediyesi yöneticileri, şehirdeki banka müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Parasal işlemlerin internet üzerinden ve bankalardan çevrimiçi sağlanabilmesi maksatlı ilk adımı atan belediye, bankalar ile işbirliği yaparak hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor. Projenin tamamlanması akabinde, internet bankacılığı sistemleri kullanılarak belediye tahsilâtları yapılırken, belediye internet sitesi üzerinden de bilgilere ulaşma, beyanname verme, başvuru hizmetleri gibi bazı hizmetlere erişilebilecek.
Toplantıya katılan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, banka müdürleri ile görüş alışverişinde bulundu ve belediyenin teknik altyapısının artık bu tür modern hizmetleri sunmaya elverişli hale geldiğini ifade etti.
Çakır sözlerini şöyle sürdürdü; “Modern hizmet anlayışı, artık masa başından her türlü ödeme yapma imkanını gerektiriyor. Bankalardan, otomatik ödeme ve para makineleri üzerinden tahsilatlar artık herkesin kullandığı ödeme yöntemleri. Otomatik ödeme hizmetini uzun süredir verebiliyoruz. Ancak çevirim içi banko hizmeti olarak, internet üzerinden ya da para makinelerinden de bu hizmetleri sunmayı hedefliyoruz. Kimse bizim tahsilat veznelerimiz önünde kuyruğa girerek para ödemek zorunda kalmasın istiyoruz. Bu konuda gerekli altyapı gücüne artık sahibiz. Şimdi sıra bu altyapıyı hizmete dönüştürmekte” dedi.