15 Mayıs Cuma günü Çanakkale'ye giden öğrenciler  19 Mayıs Çarşamba günü dönüş yaptılar. Öğrenciler Dörtyol mevkiinde Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başssoy tarafından karşılandılar. Erzincan Valisi ve Belediye Başkanına çeşitli hediyeler getiren öğrenciler "Belediye Başkanımızın bize sunmuş olduğu bu fırsatı iyi değerlendirdik. Çanakkale'ye gitmeden önce Bursa'ya uğradık orada tarihi yerleri ziyaret ettik. Daha sonra Çanakkale'ye geçtik. Orada çok büyük zorluklar içerisinde atalarımızın bu toprakları düşmana vermemek için nasıl mücadele ettiklerini öğrendik. Bizler Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy'a çok teşekkür ediyoruz." dediler   

Daha sonra bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy " 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramını etkinlikleri kapsamında şehrimizde bulunan liselerden seçilmiş başarılı öğrencilere 15 Mayıs Cuma gününden başlamak üzere 4 günlük bir Çanakkale gezisi düzenledik. Çanakkale'de ki tarihi gelecek nesillere aktarmak adına düzenlediğimiz bu geziler devam edecek.  Geçmiş nesillerimizin bu toprakları vatan yapabilmek için verdikleri mücadeleleri öğrenmelerini istedik. Arkadaşlarımız gezilerini tamamlayarak geri döndüler." dedi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise "Belediyemiz tarafından 15 Mayıs tarihinde Çanakkaleye gönderilen başarılı öğrencilerimizin büyük kazanımlarla geri döndüler. Çanakkale tarihimizde önemli bir yere sahiptir.Gençlerimize tarihimizi öğretmek onlara bu toprakların nasıl vatan yapıldığını anlatmak nedeniyle yapılan bu gezi için Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy'a teşekkür ediyorum." dedi.