Erzincan Belediyesinin organizasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün katkıları ile 5 Haziran Dünya Çevre Gününde, bir Çevre Festivali düzenlendi.

Dörtyol Mevkiinde düzenlenen Programa, Erzincan Belediye Başkan vekili Nermin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Fatih Gündüz, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Ak Parti İl Başkanı Burhan Çakır, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Çevre Mühendisi Bahattin Kalkanı’ın Erzincan Katı Atık Ayrıştırma projesi hakkın da kısa bir bilgi vermesinin ardından atık pil toplama yarışmasında ilk üçe giren okullara ödülleri verildi. Yarışmada 43 kg pil toplayan Mimar Sinan İlk Öğretim Okulu birinci olurken Sabahat Hanım Anadolu Lisesi 31 kg pil toplayarak ikinci Cumhuriyet Orta Okulu ise 30kg pil toplayarak üçüncü oldu.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkan vekili Nermin Yıldırım, “Biz çevreci bir belediye olarak bu etkinlik kapsamında Erzincan Valiliği ile birlikte yürüttüğümüz Erzincan Katı Atık Ayrıştırma Projesinin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Gelişen büyüyen Türkiye’nin öncelikleri değişti. Çöpü kaynağın da ayrıştırarak ekonomiye kazandırmayı ve insanoğlunun çevreye verdiği zararı en aza indirmeyi planlıyoruz. Bunla birlikte Erzincan Belediye tarihinin en büyük projesi olan Cansuyu projesinin ikinci bölümünde, sadece Erzincan Belediyesinin değil civar beldelerin de atık sularının arıtılacağı modern bir arıtma tesisini d şehrimize kazandırmayı planlıyoruz.” dedi.

Başkan Vekili Yıldırım’ın konuşmasının ardından programa katılan öğrenciler Dörtyol Mevkiinden başlayarak Belediye Sarayına kadar yürüdüler. Yüzlerce öğrencinin katıldığı yürüyüş sonrası Belediye Sarayı önünde öğrencilere ikramlarda bulunuldu.