Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha merkezi başkanlığı tıbbı değerlendirme raporu ile tamamlayıcı tedavi unsuru olarak hekim kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde, Romatizma hastalıkları olmak üzere kronik bel ağrısı, nörolojik rahatsızlıklar, stres bozuklukları ve spor yaralanmaları gibi birçok rahatsızlıklarda etkin.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Jeotermal kaplıcanın 2018 yılı sezon açılışı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Başsoy açıklamasın da; “Bugün itibariyle Erzincan jeotermal kaplıcalarımızı hizmete açmış bulunuyoruz. Jeotermal kaplıcalarımız Ağustos ayında açılışını yapmıştık. Yaklaşık bir buçuk yıldır hizmet veriyor. Bu yıl adet daha havuz yaptık. Yeni yaptığımız bu adet havuzun içerisinde soyunma odaları duşa kabinleri ve dinlenme odaları bulunan havuzlarımızı hizmete açtık. Sadece havuz değil yaklaşık dekarlık bir alanın da çevre düzenlemesini yaptık. Bizler Erzincan Belediyesi olarak burada Erzincanlı hemşerilerimizin dinlenmesi ve sıra beklerken huzurlu bir şekilde vakit geçirmeleri, çocuklar içinde oyun parkları yaptık. Burada çocuklarımızın da, ailelerimizin de gelip burada havuzlara girebilmeleri için alt yapımız tamamlandı.

Bu alan içerisine mescidimizi de yaptık. Birçok ihtiyacı karşılayacak kafemizde var. Burada Havuzlarımız Türkiye’de bir ilk olarak inşa edildi. Burada havuzlarımızın içerisin de elektronik doldurma ve boşaltma sistemimiz var. Doldurma boşaltma ve temizleme sadece dakika da jeotermal suyu alıyor, boş olan havuza dolduruyor, kullanmak isteyen hemşerimiz suyu kullandıktan sonra kiralama müddeti olmadan önce sistem direk kendisini uyarıyor bu kaç saat kiraladı ise o kadar süre suyu kullanıyor. Başka bir Hemşerimiz kiralamaya geldiğinde temiz su yeniden doluyor ve hijyenli bir ortam sağlanmış oluyor.

Burada sistemimiz ilk olarak telefonla randevu alınarak geliniyor. Burada önemli olan husus gelen hemşerilerimiz beklememek için mutlaka aldığı randevu saatine yakın bir zamanda gelmeli ki çok uzun bir zaman beklemiş olmasın. Yani zaman kaybını önlemiş olsunlar.

Randevuyu 0446 231 44 24 ve 0446 231 44 25 no lu telefonlara ulaşarak randevu alacaklar. 12 havuzumuz yıl içerisinde ilerleyen aylarda 2 vardiya olarak çalışacak. Burada hizmet sabah 9.00 ile 23.00 saatleri arasında devam edecek. Burada çok güzel çalışmalar yapıldı. Emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabi ki eksiklikler olacaktır bunları da sizler ve hemşerilerimiz bizlere iletsinler.

İl dışından gelen burada konaklama sorunu olmayacak. Şehir merkezimizde 5 yıldız konforunda otellerimiz var. Otellerimizde yatak sayılarıda yeterli.  Şehir merkezimizden kaplıcalara olan mesafe çok uzun değil sadece 10 KM kadar. İl dışından ve yurt dışından gelecek misafirlerimiz için de hizmet verilecek. İnşallah yeni sezonumuz hayırlı olur dedi.

Açıklamanın ardında yeni yapılan 12 adet havuz gezilerek çalışması uygulamalı olarak gösterildi.

Erzincan Belediyesi Jeotermal kaplıcanın açılışına Erzincan Belediye Başkan Yardımcıları Karabey Atıcı ile Halit Mutlu ve havuz görevlileri de Başkan Başsoy’a eşlik ettiler.