Erzincan Kent Konseyi bünyesinde bulunan Kadın Meclisi ve Erzincan’ın tek kadın derneği olan ERKAD yöneticileri, 13 Ekim Salı günü düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.Toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Buyruk, Kadın Konseyi Başkanı Hatice Şahin, Gençlik Konseyi Başkanı Ahmet Keleş ve ERKAD Başkanı Mine Yorulmaz katıldı.

Toplantını ardından bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Buyruk “Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy’un talimatlarıyla yaklaşık 8 ay önce kamu ile sivil toplum arasında ki bağı kuvvetlendirmek ve iki kesim arasında ki diyalogu arttırmak amacıyla Erzincan Kent Konseyini teşkilatını oluşturduk. Bu bağlamda amaçları Erzincan’a hizmet etmek olan iki kuruluşumuz iş birliği yaparak daha geniş kitlelere ulaşarak daha başarılı çalışmalara imza atacaklar.” Dedi. Buyruk, Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararı ile konsey ve alt meclislerinin ilimizdeki dernekler ile işbirliği yapma noktasında çalışmalar başlattığını ve bunun ilk örneğinin ise ERKAD ile yapılacağını ifade etti.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise “ Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımızı katılımcı belediyecilik anlayışıyla sürdürüyoruz. Bu birlikteliğin bizleri daha geniş kitlelere ulaştıracağına inanıyoruz. ERKAD, bu güne kadar bir çok sosyal projeye imza atmış, rüştünü ispat etmiş bir dernektir. Erzincan Kadın Meclisi bundan böyle ERKAD’ın her projesine destek olacak ve paydaşı olacaktır. Daha güzel çalışmalara imza atılacak ve belediyemizin hem Kadın Meclisine hem de ERKAD’a desteği artarak devam edecek.”dedi.