Erzincan Belediyesi Basın Ofisinden yapılan açıklamada

"Kıymetli Hemşehrilerimiz;

Projenin tamamının yürütülmesi 8 yıldır, fiziki çalışmaları ise 4 yıldır devam eden Cansuyu Projesinde sona yaklaştık.

31 Aralık tarihi itibarı ile şebeke değişimi çalışmalarında kazı işi sona erecek. Bazı bölgelerde hava şartlarından dolayı sarkması muhtemel münferit kazı çalışmaları ve belki bazı bölgelerde abone bağlantıları yenileme çalışmaları gibi küçük işler dışında 31 Aralık tarihinden itibaren proje kapsamında kazı yapılmayacak.

Proje kapsamında 285 Km içme suyu şebekesi döşendi.

2014 Yılı Mart ayına kadar gerçekleşen şebeke yenileme 105 Km (%35) iken son 8 ayda yenilenen şebeke uzunluğu 165 Km’dir. (Toplamda gerçekleşme %94)

8 Ayda gerçekleşme geçmiş üç yılın 1,5 katıdır.

Özellikle kent merkezindeki ana arterlerde çalışma en sona bırakılmıştır.

Tüm bu sebeplerden dolayı son günlerde kent içi trafiğin aksamasına yol açan, trafik konforunu düşüren ve süresini uzatan bazı olumsuzlukları hep birlikte daha yoğun yaşamaktayız.

2015 yılı içerisinde doğalgaz ve içme suyu şebekesi gibi altyapı çalışmalarını tamamlamış, hızla üst yapı (asfalt ve kaldırım) çalışmalarını tamamlayan bir yapı oluşturmayı planlıyoruz. Bu yıl 80 Km’lik asfalt ve 20 Km’lik kilit parke yol kaplama çalışması yürüten belediyemiz bu iş için 18 Milyon TL’lik bir bütçe ayırmıştır.

Son günlerde konu ile ilgili çok ciddi eleştirilere maruz kalmaktayız. Ama şunu bilmeliyiz ki 2015 yılından itibaren çeşmelerimizden çok sağlıklı bir su akacak. Eski borularımızı kent merkezinde uzunca bir süre sergiledik. Halen belediye sarayında kurulu bulunan standımızda eski borularımız sergidedir.

Ayrıca şebekemizde büyük problemler vardı. Şebekeye verilen 12 milyon ton suyun 4 milyon tonu çeşmelerden akarken 8 milyon tonu kırıklar sebebi ile kayboluyor. Yani yılda 3 milyon TL elektrik maliyeti ile ürettiğimiz suyun üçte biri boşa akıyor. Bu da 2 milyon TL’lik belediye kaynağının heba olması manasına geliyor.

Bütün bunlardan yola çıkarak şunu ifade edebiliriz. Şebekenin yenilenme işi yapılmalıydı. Biz de yaptık. Müteahhit firma süre uzatması aldı ve işi 31 aralık tarihine kadar bitirmek zorunda. Bu sebeple bu yıl gerçekleşen çalışma geçmiş üç yılın toplamının 1,5 katı kadardır. Bu yoğun çalışma temposu, yoğun bir kazı çalışması ve yollarda daha büyük aksaklık manasına geliyor.

Erzincan Belediyesi olarak, kent genelinde hayat konforunu düşüren bu olumsuz durumdan dolayı duyulan rahatsızlığın farkındayız ve taahhüt ediyoruz ki bundan sonra her geçen gün bu olumsuz tablo artık geride kalacak ve 2015 yılı sonunda kent genelinde yollarımızın çok büyük bir bölümü yeni yol kaplamalarına (asfalt ve kilit parke) kavuşacak. "