Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Şehrimizin ve çevre beldelerin yıllık 7 milyon tonluk içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere Aksu deresindeki suyun depolarımıza iletilerek hemşerilerimizin hizmetine sunmak ve kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirmek maksadı ile çalışmalara başladı.

Yürütülecek çalışmalarla ilgili geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek DSİ Genel Müdürüyle Erzincan için önemli projeler hakkında görüşen Başkan Başsoy, 10 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde hava yolu ile Erzincan’a geldi.

Havaalanında bir açıklama yapan Başkan Başsoy “Şehrimizde yenilenen içme suyu şebekemiz de şuan kullandığımız sondaj suyundan daha kaliteli ve daha az maliyetli suyu hemşerilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz. DSİ Genel Müdürüyle yaptığımız toplantıda olumlu sonuçlar aldık. Projenin hayata geçmesi ile yıllık 3 milyon TL’lik elektrik giderinden kurtulurken daha sağlıklı kaynak suyunu hemşehrilerimize sunmuş olacağız. Diğer bir projemiz olan Kızılay Hocabey ve Merkez Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili çalışmalara başladık. Bu konuda da TOKİ ile ilk görüşmeleri gerçekleştirdik. Şehrimize ve gelecek nesillere hayırlı olsun.” dedi.